Gullkorn med på veien

SAN-leder Siri Røine har som alltid høye forventninger til SAN-konferansen, og håper på noen gullkorn med på veien for tillitsvalgte som skal inn i forhandlinger.

 

Hvordan forstå lønnsdannelsen

Kristine Nergaard fra FAFO er hentet inn for å forklare mekanismene bak lønnsdannelse. Nergaard er forskningskoordinator i FAFO, og er blant annet medforfatter på boken Det kollektive arbeidslivet. Organisasjoner, tariffavtaler og lønnsoppgjør.

 

Røine ønsker at deltakerne skal sitte igjen med en forståelse for at de er forvalterne av den norske modellen, at de ser den viktige rollen de har i arbeidet med lønnsdannelsen til medlemmene og hvor viktig det er med et organisert arbeidsliv.

 

Samarbeid

SAN-lederen er opptatt av å etablere et godt samarbeid mellom partene lokalt, og at forhandlinger også er preget av samarbeid. Hun ser derfor frem til innlegget fra Arne Krokan fra NTNU som skal ta for seg samarbeid som verktøy.

 

Drømmen om felles arena

Årets konferanse er som tidligere for tillitsvalgte i SAN-foreningene, men Siri Røine har en drøm.

- Jeg ser for meg en felles konferanse der våre tillitsvalgte møter arbeidsgivernes forhandlingsledere. Dette har vi dessverre ikke fått til foreløpig.

 

Med felles plattform og forståelse for forhandlingssystemet vil mulighetene for å utøve samarbeids også i forhandlinger bli mye større, avslutter Røine før hun går for å få med seg resten av forhandlingskurset som arrangeres i forkant av SAN-konferansen 2017.

 

Siri HC og Jon OleJPG.jpg

 

Sans AU: Fra venstre: nestledere Hans Christian Apenes (Tekna), Jon Ole Whist (Farmaceutene) og leder Siri Røine (NITO)